Ecocombi modellen

Hieronder een overzicht van onze verschillende en meest voorkomende Ecocombi modellen. Ben je op zoek naar iets specifieks of wil je een persoonlijk adviesgesprek? We adviseren u graag welke LZV combinatie voor u de juiste oplossing is. Neem gerust contact met ons op om een afspraak in te plannen.

 COMBITRAIN-OPLEGGER

De Combitrain is de jongste LZV-configuratie. Deze Combitrains rijden in Australië al veel langer als B-double of in Scandinavië als B-train / Linktrailer. Omdat veel wagenparken van transporteurs zijn samengesteld uit trekkers en opleggers, ligt het voor de hand om te zoeken naar een LZV-configuratie waar het bestaande wagenpark voor gebruikt kan worden.  Met de Combitrain heeft Ecocombi de oplossing. Een “tussenoplegger” tussen de bestaande trekker en oplegger. Bij de Combitrain is het asstel schuifbaar. U kunt naar keuze als individueel voertuig rijden met ingeschoven asstel of als LZV-voertuig met uitgeschoven asstel, waarbij op het uitgeschoven deel een koppelschotel is gemonteerd voor de volgoplegger. De Combitrain is eenvoudig in gebruik en behoeft weinig onderhoud. De Combitrain is in vele variaties leverbaar. Sinds kort is er ook een variant geschikt voor internationaal gebruik, ook in Duitsland (patent pending).

 

BAKWAGEN-DOLLY-OPLEGGER

Wanneer u een wagenpark heeft bestaande uit bakwagens en opleggers is de keuze voor de aanschaf van een Dolly economisch gezien de gunstigste investering. Zeker wanneer u eerst ervaring met LZV wilt opdoen. Overweegt u echter een nieuwe bakwagen met Dolly aan te schaffen, dan kunt u in overweging nemen of een trekker met een Combitrain een beter alternatief is. De Dolly is in vele variaties leverbaar. In Duitsland is de dolly alleen toegestaan als deze gestuurd is. In een enkel geval is het ook mogelijk om in Duitsland met een niet gestuurde Dolly te rijden, dan dient de bakwagen een hele korte wielbasis te hebben of over een stuuras te beschikken.

BAKWAGEN-MIDDENASSER-MIDDENASSER

Een weinig voorkomende LZV combinatie. De meest bekende zijn de LZV-combinaties van Plieger die wij vanaf 2004 geleverd hebben. Deze LZV-combinatie heeft vooral de voorkeur bij het vervoer van wissellaadbakken of voor volumevervoer (lage vloerhoogte). Door het kunnen uitwisselen van de middenassers in de volgorde ontstaat er meer flexibiliteit. Let op dat alleen maatwerk-wissellaadbakken qua lengte mogelijk zijn. Vanwege de stabiliteit van de gehele LZV-combinatie is het toepassen van een laadklep of kooiaap op de achterste middenasser af te raden. Wij kunnen de LZV-middenasser vergaand naar uw wens bouwen. Deze configuratie is in Duitsland niet toegestaan.

TREKKER-OPLEGGER-MIDDENASSER

Dit was vooral in de proefperiode van LZV in Nederland een veel gekozen combinatie. Het is een economisch goede beslissing mits u met een vaste LZV-combinatie gaat rijden en het flexibel uitwisselen van de voertuigen onderweg niet van belang is. Het is niet mogelijk om met de trekker de middenasser individueel te gebruiken. Voor een goed rendement moet een LZV-voertuig zo breed mogelijk binnen het wagenpark ingezet kunnen worden. In die situatie kan de LZV-middenasser uiteindelijk een kostbare keuze zijn omdat meerdere opleggers voorzien zouden moeten worden van een (dure) vangmuilkoppeling. Deze combinatie is in Duitsland ook toegestaan, het is afhankelijk van de plaatsing van de koppeling of u met de Nederlandse combinatie ook in Duitsland mag rijden.

TREKKER-INSTEEK OPLEGGER-INSTEEK DOLLY-OPLEGGER

Een LZV-configuratie die in 2009 op de markt geïntroduceerd is. Deze LZV-variant is gebaseerd op het deelbare containerchassis van D-Tec dat al jaren gemeengoed is in de containerwereld. Hierbij wordt een steekbaar achterdeel door middel van een zware vaste dissel in het voorste chassisdeel geschoven. Twee losse voertuigen dus, die samen één voertuig vormen. Voor distributietransport kan een achtersluitende laadklep gewenst zijn, dit is mogelijk bij de de LZV insteekoplegger met insteekdolly. Naast de mogelijkheid om standaard achtersluitende laadkleppen toe te passen heeft deze B-double variant met de ‘insteekdolly’ het voordeel dat de achterste oplegger niet afgekoppeld hoeft te worden voor een laaddok. De chauffeur kan de steekdolly onder het voertuig laten staan en hoeft, naast licht- en luchtvergrendeling, alleen maar de vergrendeling van de dissel los te maken. Dit LZV-model kan ook geleverd worden met doorlaadmogelijkheid.De insteekoplegger met insteekdolly is het alternatief voor de LZV Combitrain. De Combitrain heeft als voordeel een lager eigen gewicht en minder onderhoud en storingen, omdat er sprake is van één voertuig in plaats van twee. De Combitrain kan echter alleen met een ondervouwende laadklep uitgevoerd worden.


 

INTERESSE?

Heeft u interesse in een LZV combinatie? Of wilt u gewoon eens vrijblijvend overleggen wat de mogelijkheden zijn en welke kosten daaraan zijn verbonden? Neem dan gerust contact op met één van onze verkopers.

Adres

Industrieweg 25
4283 GX Giessen
Nederland

Social