LZV Combinaties

Hieronder een overzicht van onze verschillende en meest voorkomende LZV varianten. Ben je op zoek naar iets specifieks of wil je een persoonlijk adviesgesprek? We adviseren u graag welke LZV combinatie voor u de juiste oplossing is. Neem gerust contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Oplegger - Combitrain - Trekker

Oplegger - Combitrain - Trekker

De Combitrain is de jongste LZV-configuratie. Deze Combitrains rijden in Australië al veel langer als B-double of in Scandinavië als B-train / Linktrailer.
Sinds 2001 heeft Ecocombi de combitrain gepresenteerd.. De combitrain is een “tussenoplegger” tussen de bestaande trekker en oplegger.

Bij de Combitrain is het asstel schuifbaar. U kunt naar keuze als individueel voertuig rijden met ingeschoven asstel of als LZV-voertuig met uitgeschoven asstel, waarbij op het uitgeschoven deel een koppelschotel is gemonteerd voor de volgoplegger. De Combitrain is eenvoudig in gebruik en behoeft weinig onderhoud. De Combitrain is in vele variaties leverbaar. Sinds kort is er ook een variant geschikt voor internationaal gebruik, ook in Duitsland (gepatenteerd). Verder is de combitrain toegelaten in steeds meer landen bijvoorbeeld Nederland, België, Duitsland, Scandinavië, Tsjechië, Portugal, Spanje.

Omdat veel wagenparken van transporteurs zijn samengesteld uit trekkers en opleggers, ligt het voor de hand om te zoeken naar een LZV-configuratie waar het bestaande wagenpark voor gebruikt kan worden. Want achter de combitrain past elke trailer ongeacht het merk, lengte en het gebruik van wel of geen stuuras.

De combitrain is in drie verschillende modellen te leveren. Namelijk de combitrain, combitrain Europe en de Slider Europe (hierbij schuift de opbouw i.p.v. het asstel). Daarnaast is de combitrain in vele variaties te leveren, waaronder met schuifzeil, plywood of koel/vries opbouw. Zie onze modellen voor meer informatie!

Gebruikte modellen: volg oplegger, combitrain

Oplegger - Dolly - Bakwagen

Oplegger - Dolly - Bakwagen

Wanneer u een wagenpark heeft bestaande uit bakwagens en opleggers is de keuze voor de aanschaf van een Dolly economisch gezien de gunstigste investering. Zeker wanneer u eerst ervaring met LZV wilt opdoen.
Maar ook voor rijscholen waar LZV les wordt gegeven is de dolly de meest voor de hand liggende keuze.

De Dolly is in vele variaties leverbaar. In Duitsland is de dolly alleen toegestaan als deze gestuurd is. In een enkel geval is het ook mogelijk om in Duitsland met een niet gestuurde Dolly te rijden, dan dient de bakwagen een hele korte wielbasis te hebben of over een stuuras te beschikken.

Gebruikte modellen: volg oplegger, dolly

Middenasser - Middenasser - Bakwagen

Middenasser - Middenasser - Bakwagen

De LZV combinatie Middenasser, middenasser, bakwagen is een weinig voorkomende LZV combinatie. De meest bekende zijn de LZV-combinaties van Plieger die wij vanaf 2004 geleverd hebben. Deze LZV-combinatie heeft vooral de voorkeur bij het vervoer van wissellaadbakken of voor volumevervoer (lage vloerhoogte).

Door het kunnen uitwisselen van de middenassers in de volgorde ontstaat er meer flexibiliteit. Let op dat alleen maatwerk-wissellaadbakken qua lengte mogelijk zijn. Vanwege de stabiliteit van de gehele LZV-combinatie is het toepassen van een laadklep of kooiaap op de achterste middenasser af te raden. Wij kunnen de LZV-middenasser vergaand naar uw wens bouwen. Deze configuratie is in Duitsland niet toegestaan.

Gebruikte modellen: volg middenasser, middenasser met vangmuilkoppeling

Middenasser - Oplegger - Trekker

Middenasser - Oplegger - Trekker

Dit was vooral in de proefperiode van LZV in Nederland een veel gekozen combinatie. Het is een economisch goede beslissing mits u met een vaste LZV-combinatie gaat rijden en het flexibel uitwisselen van de voertuigen onderweg niet van belang is.

Het is niet mogelijk om met de trekker de middenasser individueel te gebruiken. Voor een goed rendement moet een LZV-voertuig zo breed mogelijk binnen het wagenpark ingezet kunnen worden. In die situatie kan de LZV-middenasser uiteindelijk een kostbare keuze zijn omdat meerdere opleggers voorzien zouden moeten worden van een (dure) vangmuilkoppeling. Deze combinatie is in Duitsland ook toegestaan, het is afhankelijk van de plaatsing van de koppeling of u met de Nederlandse combinatie ook in Duitsland mag rijden.

De middenasser en de oplegger zijn in vele modellen en variaties samen te stellen welke passen bij uw wagenpark!

Gebruikte modellen: volg middenasser, oplegger met vangmuilkoppeling

Oplegger - Dolly - Oplegger - Trekker

Oplegger - Dolly - Oplegger - Trekker

De LZV combinatie Oplegger dolly oplegger dolly is een nieuwe combinatie die in enkele landen als proef wordt ingezet. De totale lengte wordt verhoogd naar 31,4 meter. Waarbij de inzet van 2 standaard 13,6 opleggers gerealiseerd kan worden.

Naar de toekomst gericht zal ook in Nederland deze combinatie oriënterend worden ingezet.   

Gebruikte modellen: volg oplegger, dolly, oplegger met vangmuilkoppeling

 

INTERESSE?

Heeft u interesse in een LZV combinatie? Of wilt u gewoon eens vrijblijvend overleggen wat de mogelijkheden zijn en welke kosten daaraan zijn verbonden? Neem dan gerust contact op met één van onze verkopers.

Adres

Industrieweg 25
4283 GX Giessen
Nederland

Social